Informatie en voorwaarden

Maatregelen Coronavirus in de praktijk

  • Als je verschijnselen hebt zoals keelpijn, verkoudheid, hoesten of koorts, laat dit zo snel mogelijk weten.
  • De komende tijd ga ik soepeler om met de annuleringsvoorwaarden.
  • De praktijk wordt extra vaak gedesinfecteerd en schoongemaakt.
  • Bij binnenkomst geef ik geen hand en vraag ik je eerst je handen goed te wassen.
  • Mocht ik zelf klachten krijgen, dan gaat de afspraak niet door. Dit laat ik je zo snel mogelijk weten.
  • Omdat in onze praktijk 1 op 1 wordt gewerkt is het risico om besmet te raken zeer klein.
  • Neem gerust contact op als je vragen hebt.

Vergoeding zorgverzekering

Wil je zeker weten of mijn behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekering, vraag dan duidelijk naar vergoeding van ‘natuurgeneeskunde/ alternatieve zorg’ door therapeuten (niet artsen) aangesloten bij het VBAG. Maar je kunt ook vragen of Mindful Touch in hun zorggids voorkomt.

Je kunt op deze website checken of jouw zorgverzekeraar erbij zit.

Mindful Touch is aangesloten bij:

• VBAG-licentienummer 2.100911A.
• RBCZ-registratienummer 910929R
• AGB-code praktijk 90013149
• AGB-code zorgverlener 90034164

Eerste afspraak

Neem bij de eerste afspraak je zorgverzekeringspasje mee.
De gegevens heb ik nodig voor het maken van de factuur. Een verwijzing van de huisarts voor een behandeling bij Mindful Touch is niet nodig. De vergoeding van de zorgverzekeraar valt niet onder het eigen risico.

Trek gemakkelijk zittende kleding aan naar het consult, bijvoorbeeld een dunne joggingbroek of sportbroek, of neem deze mee. Het consult bestaat uit een intakegesprek. Vervolgens wordt een aantal bewegingstesten gedaan om de (compenserende) bewegingspatronen vast te stellen. Dan volgt onderzoek van spieren en bindweefsel en de behandeling (triggerpoints masseren, dry-needling, fascia release, massage). Aan het eind van de behandeling is er tijd voor het leren van de zelfbehandeling. Het is handig je smartphone mee te nemen zodat we de oefeningen voor thuis kunnen opnemen.

Betaling

Kosten van het consult zijn 70 euro. Je kunt gelijk na het consult pinnen of contant afrekenen.

Annulering

Annulering van een afspraak is tot 24 uur voor aanvang van het consult, telefonisch, per sms of per e-mail, mogelijk. Annuleer je korter van tevoren dan wordt 50 euro in rekening gebracht. Dat geldt ook voor niet nagekomen afspraken.

Intake en jouw gezondheid

Bij de eerste behandeling wordt een intakegesprek gehouden om na te gaan wat jouw wensen zijn en welke behandeling het meest passend bij jouw situatie is. Is er sprake van medische klachten, ben je in behandeling bij een arts of specialist of gebruik je medicijnen die het reactievermogen beïnvloeden dan dien je dit door te geven. Belangrijk voor vrouwen: als je zwanger bent, of in de aanlooptijd om het te worden, dan is het belangrijk om dit te melden, ook wanneer de zwangerschap moeizaam verloopt. Je bent verantwoordelijk voor het doorgeven van belangrijke informatie over je gezondheid.

Contra-indicaties bij consult of massage

Contra-indicaties zijn redenen waarom je helemaal niet (absolute) of gedeeltelijk (relatieve) niet behandeld mag worden, tenzij er toestemming is van de behandelende arts en/of specialist. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts of specialist.

Absolute contra-indicaties: koorts, griep, ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling, besmettelijke huidziekten, infectieziekten, ernstige vaatziekten, psoriasis, kanker, trombose, gebruik van antibiotica, ontstekingsremmers, extreme vermoeidheid en uitputting.

Relatieve contra-indicaties: open wonden, zwangerschap, ontstekingen en spataderen.

Privacy

Al jouw persoonlijke en medische gegevens worden zonder je schriftelijke toestemming nooit verstrekt aan derden. De praktijk is door de zorgverzekeraars verplicht gesteld jouw dossier 5 jaar te bewaren. Praktijk Mindful Touch is aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Kijk voor verder privacyreglement op deze pagina.