Naast de behandelingen in m’n praktijk bied ik online consulten aan, via beveiligd, privacy-proof beeldbellen.
Er zijn 2 mogelijkheden: een consult om pijnklachten bij jezelf te leren behandelen of een consult ‘niet meer futloos en moe’.

Heb je last van pijn of blessures? Kies dan het consult 1 ‘klachtgerichte zelfbehandeling’.
Denk jij regelmatig: ‘had ik maar meer energie’, of ‘sliep ik maar wat beter’? Dan is consult 2 ‘nooit meer futloos en moe’ het meest geschikt.

1. Consult ‘klachtgerichte (zelf)behandeling’

Heb je last van pijn en stijfheid van nek en schouders, (lage) rugpijn, spierkramp, hoofdpijn, schouder- en armklachten, pijnklachten aan benen en voeten? Dan is het goed mogelijk dat je triggerpoints hebt. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier die pijn en afgeleide pijn veroorzaken. De spier wordt korter, stijver, minder krachtig en er is toegenomen spierspanning. De klachten komen vaak voor na blessures, acute of chronische pijnklachten en spierstijfheid.
De pijnklachten kunnen we via het anamneseformulier, per beveiligd beeldbellen bespreken. Ik laat je bewegingen maken zodat ik kan zien welke spieren betrokken zijn bij de klacht.

Triggerpoint zelfbehandeling

Met behulp van mijn aanwijzingen kun je bij jezelf de belangrijkste triggerpoints vinden. Ik leer je deze bij jezelf te behandelen met behulp van een tennisbal, rubberen bal of met je duim en vingers, afhankelijk wat het handigste is. Ik geef je een duidelijke instructie van hoe je de massage bij jezelf uitvoert. De zelfbehandeling kost je dagelijks zo’n 10 minuten. Na het consult stuur ik je een document met informatie per mail waarin ik de belangrijkste aandachtspunten beschrijf.

2. Consult ‘niet meer futloos en moe’

Heb jij regelmatig slaapproblemen, een opgeblazen gevoel, weinig energie en stress?
Om gezond en fit te blijven, lekker te slapen en een goede weerstand te houden is het essentieel dat het immuunsysteem goed werkt en dat je ademhaling optimaal is. Ook wat en wanneer je eet, de kwaliteit van je slaap en beweging hebben daar invloed op. Met behulp van een vragenlijst kunnen we in kaart brengen hoe de verschillende gezondheidssystemen in jouw lichaam werken en wat we kunnen verbeteren. De gezondheidssystemen grijpen in elkaar en beinvloeden elkaar.
Voor het consult mail ik je een vragenlijst zodat ik kan vaststellen welk systeem verbetering kan gebruiken, zodat jij je vitaler en sterker gaat voelen.

Zoek je klacht met de bijbehorende spieren op in de pijngids

 

Wil je graag meer informatie? Je kunt me mailen of bellen.
Of je kunt gelijk een afspraak maken.

Ik had al 20 jaar last van een stijve nek als ik ‘s ochtends wakker werd. Na behandeling van Hannah met triggerpoints (en nadat ze mij geleerd had hoe ik dat zelf kan doen) heb ik er zelden of nooit meer last van. Hannah vraagt goed door en kijkt naar het grote geheel. Ik kan Hannah alleen maar aanraden.

Marlies Schiereck

Het is ongelofelijk, maar ik ben nog altijd pijnvrij. Ik heb 12 jaar last gehad van een heupblessure na een val van een paard. Ik had altijd pijn in m’n onderrug en kwam stijf mijn bed uit. Meerdere keren zonder resultaat met manuele therapie laten behandelen. Maar slechts twee behandelingen bij Hannah met dry-needling en het is definitief over! Geen pijn meer, heerlijk. Ik ben fan!

Anka Blankendaal

Hannah heeft mij meerdere malen zeer goed behandeld. Ik heb al langer pijnklachten en de massage van Hannah en met name de triggerpointtherapie hebben deze pijnklachten verminderd. Hannah is zeer deskundig en vooral ‘to the point’!

Helga Kok