Dry-needling is een methode om triggerpoints uit te schakelen. Het triggerpoint wordt met zeer dunne naaldjes aangeprikt. Voordeel van deze methode is dat pijn snel kan verminderen. “Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald. De werking van deze techniek is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Na de behandeling kun je wat pijn en stijfheid in het behandelde gebied ervaren. Meestal verdwijnt dit na 24 – 48 uur.

Pijnklachten en blessures.

je last van pijn en stijfheid van nek en schouders, (lage) rugpijn, spierkramp, hoofdpijn, schouder- en armklachten, pijnklachten aan benen en voeten? Dan is het goed mogelijk dat je triggerpoints hebt. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier die pijn en afgeleide pijn veroorzaken. De spier wordt korter, stijver, minder krachtig en er is toegenomen spierspanning. De klachten komen vaak voor na blessures, acute of chronische pijnklachten en spierstijfheid.

Behandeling

Tijdens het intakegesprek breng ik de klacht in kaart; ik onderzoek spieren en bindweefsel op spanning en verhardingen en ik doe een bewegingsonderzoek. Om de triggerpoints te behandelen gebruik ik een vorm van diepe massage of dry-needling. Ik geef je een (gratis) rubberen massagebal mee en leer je hoe je de triggerpoints zelf kunt behandelen. Dit neemt dagelijks zo’n 10 minuten tijd in beslag.

Effect

De ontstane triggerpoints verdwijnen. Dit zorgt voor pijnverlichting, langere en soepelere spieren, meer kracht en effectiever bewegen.

Voor wie

Heb je (sport)blessures, (chronische) pijnklachten, of last van stijfheid? Dan is triggerpoint- therapie iets voor jou. Voor meer informatie kun je mailen of bellen.

Ik had al 20 jaar last van een stijve nek als ik ‘s ochtends wakker werd. Na behandeling van Hannah met triggerpoints (en nadat ze mij geleerd had hoe ik dat zelf kan doen) heb ik er zelden of nooit meer last van. Hannah vraagt goed door en kijkt naar het grote geheel. Ik kan Hannah alleen maar aanraden.

Marlies Schiereck

Het is ongelofelijk, maar ik ben nog altijd pijnvrij. Ik heb 12 jaar last gehad van een heupblessure na een val van een paard. Ik had altijd pijn in m’n onderrug en kwam stijf mijn bed uit. Meerdere keren zonder resultaat met manuele therapie laten behandelen. Maar slechts twee behandelingen bij Hannah met dry-needling en het is definitief over! Geen pijn meer, heerlijk. Ik ben fan!

Anka Blankendaal

Hannah heeft mij meerdere malen zeer goed behandeld. Ik heb al langer pijnklachten en de massage van Hannah en met name de triggerpointtherapie hebben deze pijnklachten verminderd. Hannah is zeer deskundig en vooral ‘to the point’!

Helga Kok