06-15223030

Fascia-therapie bij pijnklachten, blessures en stijfheid

Door blessures, valpartijen, te veel zitten, littekens, overbelasting, stress en spanning kunnen er verklevingen en verhardingen in de fascia ontstaan. Fascia is een netwerk van bindweefsel dat in het hele lichaam te vinden is. Dit bindweefsel ondersteunt de spieren bij de bewegingen die we maken. Lang heeft men gedacht dat bindweefsel een soort dood vulmiddel was, maar niets blijkt minder waar. Fascia is een levend weefsel met enorm veel sensoren die informatie ontvangen en doorgeven aan het zenuwstelsel. Verklevingen in het bindweefsel zorgen ervoor dat spieren minder goed hun werk kunnen doen, met pijn en stijfheid als gevolg. De verklevingen losmaken zorgt voor pijnverlichting, langere en soepelere spieren, meer kracht en effici├źnter bewegen.

Daarnaast werk ik graag met de nervus vagus. Deze zenuw is verantwoordelijk voor rust, ontspanning, vertering en herstel van weefsels en organen. Door allerlei oorzaken kan deze belangrijke zenuw zijn werk niet goed uitvoeren. De zenuw is te beinvloeden via massage, oefeningen en het losmaken van bindweefsel en spieren rondom de zenuw.

Fascia behandeling – diepe bindweefselmassage

Tijdens het intakegesprek breng ik de klacht in kaart; ik onderzoek spieren en bindweefsel op spanning en verhardingen en ik doe een bewegingsonderzoek. Daarbij ga ik na hoe bewegingen verlopen en hoe flexibel je bent. Verklevingen behandel ik met verschillende technieken. om de klachten te verbeteren zijn gemiddeld zo’n 3 – 5 behandelingen nodig voor een goed resultaat. De deep-tissue behandeling, ofwel diepe bindweefselmassage geeft veel ontspanning bij stress- en burn-outklachten. Doordat de fascia, het bindweefsel, zo rijk is bedeels met sensoren hebben deze een ontspannende uitwerking op je hele lichaam en geest. De behandeling combineer ik ook vaak met triggerpoint-therapie en andere massage-technieken.

Voor wie is fascia-therapie geschikt

Heb je (sport)blessures, (chronische) pijnklachten, littekens, stress of last van stijfheid? Dan is fascia-therapie iets voor jou. Voor meer informatie kun je mailen of bellen. In dit artikel kun je meer lezen over de fascia.