Heb je last van pijnlijke spieren of behoefte aan ontspanning? Of heb je slaapproblemen en wil je graag beter en dieper ontspannen en lekkerder slapen? Dan is een aandachtige en ontspannende, of deep-tissue massage heilzaam. Massage helpt je om in contact te komen met jezelf. Je aandacht gaat van je hoofd naar je lijf. Je lichaam ontspant zich, de energie gaat weer stromen en er komt meer ruimte. Je ervaart weer hoe het is om los te kunnen laten en in diepe ontspanning te zijn.
Met een combinatie van oosterse en westerse massagetechnieken werk ik samen met jou aan je klacht.

Deep tissue (diepe bindweefsel) massage

Deep tissue massage is een wat stevigere, diepere vorm van massage, die zich richt op de diepere spierlagen en bindweefsel. Deze massage is vooral geschikt bij diverse pijnklachten en chronische spierspanning. De massage wordt zonder olie uitgevoerd om dieper in het weefsel te komen. Om meer grip op het weefsel te krijgen gebruik ik een beetje vloeibare wax.

 

Pijnverlichting en beter slapen na massage

Ben je een onrustige slaper of je hebt last van slapeloze nachten? Door je te laten masseren maak je minder van het stresshormoon cortisol aan en verhoog je het gehalte van het ontspanningshormoon oxytocine. Je ervaart daardoor minder stress, angst, pijn en onrust. Je hartslag wordt rustiger en je kunt beter en dieper slapen. In de massage die ik geef combineer ik verschillende technieken tot een vloeiend geheel. Daarbij stem ik af op wat op dat moment nodig is. De combinatie maakt de massage intens, subtiel en helend.

Soms combineer ik de massage met triggerpoint-therapie, of fascia-therapie, bijvoorbeeld als je al een tijdje pijnklachten hebt, zoals rugpijn, hoofdpijn, nekpijn en schouderpijn. Voor mensen met fibromyalgie en chronische pijn heb ik een aangepaste massage die gericht is op ontspanning en pijnverlichting.
Voor de massage gebruik ik biologische massageolie van Volatile.
In veel gevallen is het mogelijk de klachtgerichte massage (gedeeltelijk) vergoed te krijgen bij een aanvullende zorgverzekering.

Wellness massage

Een ontspannende wellness massage, zonder dat er sprake is van klachten, is natuurlijk ook mogelijk. Deze vorm van massage is een combinatie van sport- of ontspanningsmassage en drukpuntenmassage. Wellnessmassage wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.