06-15223030

Heb je last van nek- of schouderpijn, (lage) rugpijn, gevoel van spierzwakte, spierkramp, hoofdpijn, schouder- en armklachten, pijnklachten aan benen en voeten? Dan is er vaak sprake van een disbalans tussen de samenwerking en de neurologische aansturing van de spieren. Zo’n disbalans ontstaat door overbelasting, blessures, valpartijen, verkeerde lichaamshouding of littekens.

Neural Reset Therapy ® – NRT

NRT is een pijnvrije methode om spieren soepel te maken en triggerpoints te deactiveren. De doorbloeding van het behandelde gebied neemt toe.
NRT werkt niet op de aangedane spier maar op de tegenovergestelde spier, de antagonist. Deze spier laat ik zachtjes aanspannen tegen lichte weerstand,  gevolgd door lichte trillingen of zachtjes kloppen met een reflexhamertje. De spier laat dan los, waardoor triggerpoints kunnen smelten en de doorbloeding toeneemt. Het resultaat is een ontspannen, zachte spier. 
De behandeling kan over dunne kleding heen gegeven worden. Het grote voordeel is dat de behandeling snel en pijnloos is.

In onze spieren, pezen en bindweefsel zitten verschillende receptoren die reageren op onder andere druk, trilling en rek. Receptoren geven de informatie die ze ontvangen door aan de hersenen. Door een spier zacht aan te laten spannen en vervolgens op verschillende manieren de receptoren van andere informatie te voorzien, wordt de spier ‘gereset’. Zo’n reset geeft snelle pijnverlichting en ontspanning.

Voor wie is NRT ® therapie geschikt

Heb je (sport)blessures, (chronische) pijnklachten, littekens of last van stijfheid? Of ben je sporter en wil je je prestatie verbeteren?

Heb je last van nek- of schouderpijn, (lage) rugpijn, gevoel van spierzwakte, spierkramp, hoofdpijn, schouder- en armklachten, pijnklachten aan benen en voeten? Dan is er vaak sprake van een disbalans tussen de samenwerking en de neurologische aansturing van de spieren. Zo’n disbalans ontstaat door overbelasting, blessures, valpartijen, verkeerde lichaamshouding of littekens. Niet alleen spieren, maar ook pezen, ligamenten (banden) en littekens kunnen invloed op je bewegingspatroon hebben.