06-15223030

Heb je last van nek- of schouderpijn, (lage) rugpijn, gevoel van spierzwakte, spierkramp, hoofdpijn, schouder- en armklachten, pijnklachten aan benen en voeten? Dan is er vaak sprake van een disbalans tussen de samenwerking en de neurologische aansturing van de spieren. Zo’n disbalans ontstaat door overbelasting, blessures, valpartijen, verkeerde lichaamshouding of littekens.

Neural Reset Therapy ® – NRT

NRT is een pijnvrije methode om spieren soepel te maken en triggerpoints te verwijderen. De doorbloeding van het behandelde gebied neemt toe.
De methode is er op gericht om de tegenovergestelde spier, de antagonist, van een beweging zachtjes aan te laten spannen tegen lichte weerstand. Door trillingen of zachtjes kloppen met een reflexhamer op de spier laat deze los. De behandeling kan over dunne kleding heen gegeven worden. Het grote voordeel is dat de behandeling snel en pijnloos is.

In onze spieren, pezen en bindweefsel zitten verschillende receptoren die reageren op onder andere druk, trilling en rek. Receptoren geven de informatie die ze ontvangen door aan de hersenen. Door een spier zacht aan te laten spannen en vervolgens op verschillende manieren de receptoren van andere informatie te voorzien, wordt de spier ‘gereset’. Zo’n reset geeft snelle pijnverlichting en ontspanning.

Voor wie is NRT ® therapie geschikt

Heb je (sport)blessures, (chronische) pijnklachten, littekens of last van stijfheid? Of ben je sporter en wil je je prestatie verbeteren?