06-15223030

Klachtgerichte behandeling

Klachtgerichte behandeling

Tijdens het intakegesprek breng ik je klachten en wensen voor de behandeling in kaart. Soms vul je nog een extra vragenlijst in die me extra informatie geeft. In mijn praktijk behandel ik pijnklachten, maar ook spanningsrelateerde klachten, vermoeidheid en slaapproblemen. De behandeling die ik geef is vaak een combinatie van verschillende behandeltechnieken.

Van pijnklacht naar pijnverlichting

Heb je last van pijn of blessures? Acute en chronische pijnklachten, (sport) blessures, behandel ik graag met een combinatie van behandelmethodes, zoals triggerpoint-therapie, fascia-therapie, medical taping, dry-needling. Je kunt op de link klikken om meer informatie over deze behandelmethode te lezen. Afhankelijk van jouw situatie doe ik een aantal tests om je bewegelijkheid te checken en te kijken welke bewegingen pijnlijk of beperkt zijn. Zo krijg ik een indruk welke spieren en weefsels aandacht en behandeling nodig hebben.

Verschillende pijnklachten die ik in mijn praktijk behandel zijn: hoofpijn, nekpijn, schouderklachten, tenniselleboog, pijn aan de handen en armen, buikklachten, rugpijn, klachten aan knieen, enkels en voeten.
Complexere pijnklachten waar ik ervaring mee heb zijn o.a. fibromyalgie en het myofasciaal pijnsyndroom.

Van stress naar ontspanning

Heb je last van spanningsklachten, hyperventilatie, stress of burn-out? Er zijn verschillende behandelingen die behulpzaam zijn om spanningsgerelateerde klachten te verhelpen en die je meer in ontspanning brengen. Geschikte daarvoor behandelingen zijn adem-therapiefascia-therapie,  massagetherapie en gezondheidscoaching. 

Van vermoeidheid en futloosheid naar meer vitaliteit

Heb jij regelmatig slaapproblemen, een opgeblazen gevoel, weinig energie en stress?
Om gezond en fit te blijven, lekker te slapen en een goede weerstand te houden is het essentieel dat het immuunsysteem goed werkt en dat je ademhaling optimaal is. Ook wat en wanneer je eet, de kwaliteit van je slaap en beweging hebben daar invloed op. Met behulp van een vragenlijst kunnen we in kaart brengen hoe de verschillende gezondheidssystemen in jouw lichaam werken en wat we kunnen verbeteren. De gezondheidssystemen grijpen in elkaar en beinvloeden elkaar.
Voor het consult mail ik je alvast een vragenlijst zodat ik kan vaststellen welk systeem verbetering kan gebruiken, zodat jij je vitaler en sterker gaat voelen.