06-15223030

Klachtgerichte behandeling

Klachtgerichte behandeling

Tijdens het intakegesprek breng ik je klachten en wensen voor de behandeling in kaart. Soms vul je nog een extra vragenlijst in die me extra informatie geeft. In mijn praktijk behandel ik pijnklachten, maar ook spanningsrelateerde klachten, vermoeidheid en slaapproblemen. De behandeling die ik geef is vaak een combinatie van verschillende behandeltechnieken.

Van pijnklacht naar pijnverlichting

Heb je last van pijn of blessures? Acute en chronische pijnklachten, (sport) blessures, behandel ik graag met een combinatie van behandelmethodes, zoals triggerpoint-therapie, fascia-therapie, neural reset therapy, Nervus vagus reset, medical taping, dry-needling. Je kunt op de link klikken om meer informatie over deze behandelmethode te lezen. Afhankelijk van jouw situatie doe ik een aantal tests om je bewegelijkheid te checken en te kijken welke bewegingen pijnlijk of beperkt zijn. Zo krijg ik een indruk welke spieren en weefsels aandacht en behandeling nodig hebben.

Verschillende pijnklachten die ik in mijn praktijk behandel zijn: hoofpijn, nekpijn, schouderklachten, tenniselleboog, pijn aan de handen en armen, buikklachten, rugpijn, klachten aan knieen, enkels en voeten.
Complexere pijnklachten waar ik ervaring mee heb zijn o.a. fibromyalgie en het myofasciaal pijnsyndroom.

Van stress naar ontspanning

Heb je last van spanningsklachten, hyperventilatie, stress of burn-out? Er zijn verschillende behandelingen die behulpzaam zijn om spanningsgerelateerde klachten te verhelpen en die je meer in ontspanning brengen. Geschikte daarvoor behandelingen zijn Buteyko Buteyko adem-therapiefascia-therapie,  massagetherapie en gezondheidscoaching. Daarnaast werk ik graag met de nervus vagus. Deze zenuw is verantwoordelijk voor rust, ontspanning, vertering en herstel van weefsels en organen. Door allerlei oorzaken kan deze belangrijke zenuw zijn werk niet goed uitvoeren. De zenuw is te beinvloeden via massage, oefeningen en het losmaken van bindweefsel en spieren rondom de zenuw.